Bruidstaarten

Bruidstaarten

Voor de mooiste dag van jullie leven wil ik graag een bijdrage leveren met een prachtige bruidstaart en andere lekkernijen die bij deze bijzondere gelegenheid passen.

Een bruidstaart maak ik graag zo persoonlijk mogelijk. Elementen van de bruiloft die jullie samen zo zorgvuldig hebben uitgezocht laat ik graag samen komen in de bruidstaart. Zo kan ik de kleuren van de trouwkaart of de trouwkaart zelf ter decoratie in de taart verwerken. Of wat te denken van levensechte suikerbloemen of zelfs de bruidsjurk als inspiratie? Alles in nauwe samenspraak met jullie om jullie bruiloft de mooiste dag van jullie leven te maken!

Als patissier heb ik twee ingrediënten van jullie nodig om een bruidstaart zo mooi mogelijk te laten worden: Dat is jullie vertrouwen en vrijheid. Hiermee maak ik de meest creatieve taarten en kan ik jullie een spetterende bruidstaart bezorgen.

Klik hier voor meer informatie over het maken van een afspraak of het aanvragen van een offerte.

Klik op sweet table voor meer informatie van o.a. bruidscupcakes en andere lekkernijen.

 

 

Taart toppers

Bruidstaart toppers


– Gemaakt van suikermaterialen

Met hulp van rolfondant (oftewel sugarpaste, gumpaste, flowerpaste, modellingpaste) of met royal icing kan ik een taarttopper naar wens maken.

– Gemaakt van andere materialen

Kan besteld worden via mij of door uzelf gekocht worden. Zie onderstaande links voor ideeën.

Links:

www.lvly.nl

www.willowbeeldjes.nl


Gemaakt van suikermaterialen:

 

Sweet table

Sweet table

Een nieuwe trend is om een kleinere bruidstaart te combineren met bijvoorbeeld gedecoreerde cupcakes, oftewel gebruik maken van een bruidsarrangement zoals Sweet table; een verzameling van allerlei zoete lekkernijen. Zeer geschikt voor kleinere kinderen in het gezelschap of volwassen gasten voor wie een heel stuk taart te machtig is of zij die aan een dieet gehouden zijn.

Hierbij valt te denken aan de volgende sweets:

 • Taart(-en)
 • Cupcakes
 • PushCakes
 • Macarons

…en wat kleinere sweets:

 • CakePops
 • Mini-cupcakes
 • Cakejes/Koekjes
 • Nougat
 • Bonbons
 • Fudge
 • Marshmallow

Deze lekkernijen kunnen naar wens in verschillende smaken en met diverse vullingen gemaakt worden. In overleg maak ik de decoratie zo persoonlijk mogelijk.

GunillasCakePlace biedt “Patisserie op maat” aan. Ik bespreek graag  je wensen en ideeën met je.

 

Hieronder volgt een korte beschrijving van de diverse mogelijkheden:

 

 

MACARONS: Macrons kunnen gemaakt worden in verschillende kleuren en gevuld worden met cremes in diverse smaakjes. 

 

CUPCAKES EN MINI-CUPCAKES: Cupcakes kunnen gevuld worden en met frosting en decoratie worden 

afgewerkt. Bijvoorbeeld met de namen van het bruidspaar erop of iets wat voor jullie veel betekent of bijzonder is.

CAKEJES: Bijvoorbeeld Caramel crunch brownies (dat zijn brownies geïnspireerde cakejes met een “crispy bite”) of Pure Platinum Blondies (een hemelse smaak voor iemand die van vanille en fudge houdt)

KOEKJES: Gedecoreerde koekjes zijn in verschillende vormen en smaken te krijgen.  Ook mogelijk op een stokje. Leuk als gastenbedankje.

PUSHCAKES: PushCakes zijn afwisselend laagjes cake en vulling, in een koker met duwsysteem.

CAKEPOPS: Cakejes op en stokje, bijvoorbeeld in gesmolten chocolade gedoopt en daarna gedecoreerd. Leuk als gastenbedankje.

CONFISERIE: Kleine snoeperijen, lekker voor erbij.

Bloemen

Handgemaakte Eetbare Bloemen

Romantisch, modern of juist fantasierijk. Een bruidstaart kan in verschillende stijlen gedecoreerd worden. Handgemaakte eetbare bloemen zijn bij uitstek geschikt om als versiering te dienen. Elke bloem brengt ten slotte een eigen sfeer met zich mee. Bruidsparen denken vaak goed na over de keuze van bloemen voor in het bruidsboeket. Waarom zou je deze keuze niet laten terugkomen op jullie bruidstaart?

Om deze bloemen te maken gebruik ik suiker, ouwel (eetbaar papier) en/of chocolade. Ook maak ik suikerbloemen en ouwelbloemen op draad en bewerk deze met verschillende gereedschappen voor een realistisch resultaat. Voor een natuurlijke uitstraling worden de bloemen gekleurd, samengebonden en tenslotte glanzend gemaakt of gedust. Het eindresultaat is een zeer mooie bloem die jarenlang bewaard kan worden. Een mooie herinnering aan een bijzondere dag!

Alle bloemen worden gemaakt volgens de eisen die aan voedselveiligheid zijn gesteld, maar zijn niet altijd bedoeld om op te eten vanwege het gebruikte draad en de bloemtape.

 

 

 

Smaken

Smaken

Bruidstaarten worden met alle zorg besproken met het bruidspaar zodat de taart aan al jullie wensen voldoet.

Niet alleen de buitenkant van een taart moet perfect zijn, de binnenkant is net zo belangrijk.
Ik werk graag met een interieur van verschillende lagen, waarbij de combinatie van biscuitdeeg en vulling elkaar versterken tot een heerlijk geheel. Hierin kunnen verschillende smaken verwerkt worden, afgestemd op ieders wens want smaken zijn altijd erg persoonlijk. Waar de een van vanille houdt geeft een ander de voorkeur aan chocolade of een frisse limoncello.

De bruidstaart wordt standaard afgesmeerd met Ganache en afgewerkt met Callebaut Fondant (een hoge kwaliteit fondant) of met een gelijkwaardige product.  Er worden uitsluitend verse hoogwaardig producten in de bereiding gebruikt.

Neem daarom vooral contact op om de diverse mogelijkheden door te spreken.
Ik sta jullie graag te woord.

Prijzen

De prijs van een Bruidstaart of een Sweet Table hangt natuurlijk helemaal af van je wensen (o.a. de decoraties) en het aantal personen. Na een persoonlijk gesprek, stuur ik jullie een offerte toe met een beschrijving van de bestelling en de prijs erin.

Bestellingen vanaf 30 personen zijn wenselijk.

 

GunillasCakePlace vanaf prijzen kun je hier onder vinden:

 • Bruidstaart v.a. € 7.50 p.p.
 • Cupcakes v.a. € 4.0 p.p.
 • Gevulde Cupcakes v.a. € 4.50 p.p.
 • Koekjes v.a. € 3.20 p.p.
 • PushCakes v.a. € 3.50 p.p.
 • Woopies v.a. € 3.00 p.p.
 • Cakepops v.a. € 3.00 p.p.
 • Confiserie (nougat, fudge, marshmallow, bonbons) en cakejes prijzen worden meeberekend in een Sweet table pakket.
 • Geheel verzorgde Sweet Tables, prijs op aanvraag
 • Inpakken van koekjes/cakepops € 0,75 per stuk
 • De taart wordt bezorgd tegen een meerprijs van € 0,35 per km met een starttarief van 10 euro. Gratis bezorging naar Landgoed Te Werve in Rijswijk en de Balije Tuin in Nootdorp.

Let op de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de order.

 

 

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Door het gebruik van GunillasCakePlace internetsite en/of het plaatsen van een bestelling bent u akkoord gegaan met deze Algemene Voorwaarden.

Onder constructie.

Maatwerk

Maatwerk

Vind je op wedding.GunillasCakePlace.nl niet wat je zoekt voor je trouwdag? Neem dan vooral contact met mij op. Maatwerk is mij niet vreemd en zie ik als een uitdaging!

Bestelling

GESPREK/OFFERTE

Ik nodig jullie graag uit om tijdens een vrijblijvend gesprek je ideeën te bespreken.

Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreek ik graag jullie ideeën over het ontwerp van de bruidstaart. Mochten jullie afbeeldingen hebben die jullie graag in het ontwerp verwerkt willen zien, neem deze dan gerust mee.
Wat komt er tijdens dit gesprek nog meer aan de orde?

 • kleurgebruik
 • vullingen, soort cake, afwerking
 • taarttopper
 • taartplateau
 • afspraken over bezorging
 • eventueel verpakking van cadeaus (denk aan een gepersonaliseerd koekje als bedankje bijvoorbeeld)
 • opzetten van Sweet Table op de trouwlocatie (ook wel bruidsarrangement genoemd)

Na afloop van het oriënterend gesprek hoor ik graag of jullie een offerte willen ontvangen.

Klik hier om een afspraak te maken.

LEVERTIJD

Een aanvraag voor een bruidstaart dient minimaal 2 maanden van te voren worden geplaatst. De opdrachten worden aangenomen op volgorde van bestelling. Indien jullie niet teleurgesteld wilt worden, dien dan zo vroeg mogelijk een aanvraag in.

BESTELLING PLAATSEN

Indien jullie het eens zijn met de offerte en een bestelling plaatst, dan verwijs ik jullie naar de Algemene Voorwaarden van GunillasCakePlace.

Door het gebruik van GunillasCakePlace internetsite en/of het plaatsen van een bestelling bent u akkoord gegaan met deze Algemene Voorwaarden. Liefst ontvang ik een order met een minimum van 30 personen.

Na het plaatsen van een bestelling stuur ik jullie een factuur.

 

Over GunillasCakePlace

Over GunillasCakePlace

GunillasCakePlace staat voor hoogstaande kwaliteit in decoratie en smaak. Elke bruidstaart is uniek en wordt op maat gemaakt, net zoals elke bruiloft uniek is.

Gunilla is gediplomeerd patissier, heeft een PME-professional diploma in cake decorating en heeft masterclasses gevolgd bij meester patissier Robèrt van Beckhoven, bekend als jurylid van Heel Holland Bakt.

In 2017 heeft ze de opleiding Next Level Patisserie afgerond bij patissier Jeroen Goossens van Dutch Pastry. Al jaren behoort hij tot de wereldtop, en had de eer om de bruidstaart van koning Willem-Alexander en koningin Maxima te mogen maken.

 

Contact details GunillasCakePlace:

Naam: Gunilla Hendriks

Email: gunilla@gunillascakeplace.nl

Telefoonnummer: 06-41520628

Woon en werkplaats: Nootdorp (in de buurt van Delft/Den Haag)